O pine a tamaiti aoga i le lotoifale e fa'amalosia ai tui

O le ofuina o pine tui puipui ose auala vave ma faigofie e fa'asoa atu ai i isi na e faia le tui ole COVID-19.
O Edie Grace Grice, o se tagata tomai faapitoa i le mafaufau i le Iunivesite o Georgia i Saute, na ia faia le "V mo tui" lapel pine e fai ma auala e fesoasoani ai e siitia le silafia ma tupe e lagolago ai taumafaiga ole tui ole COVID.
"E manaʻo tagata uma ia toe foʻi le olaga i le masani i se taimi vave, aemaise tamaiti aʻoga kolisi," o le tala lea a Grice.“O se tasi o auala sili ona vave e ausia ai lenei mea e mo le tele o tagata e mafai ona maua le tui COVID.I le avea ai o se mataupu faʻapitoa o le mafaufau, ou te vaʻaia aʻafiaga ole COVID e le gata ile tino ae ole mafaufau.O le manaʻo e fai laʻu vaega i le faia o se suiga, na ou faia ai nei 'Manumalo i luga ole COVID' pine tui."
Ina ua uma ona atiina ae le manatu, na mamanuina e Grice ia pine ma galulue faatasi ma Fred David o ia lea e ona le Matagaluega Maketi, o se lomitusi faʻapitonuʻu ma faʻatau mea fou.
“Sa ou matua lagona lava e pei o se manatu lelei lea ona sa matua fiafia lava le alii o Tavita i ai,” o lana tala lea.“Sa matou galulue faatasi e fausia se faʻataʻitaʻiga ona matou lolomia lea o pine tui e 100 ma faʻatau atu i le lua itula."

Fai mai Grice ua ia mauaina ni manatu lelei mai tagata na faʻatauina pine o le lapel ma latou taʻu atu ia te ia o latou aiga uma ma uo ua uma ona tui e mananao foi ia i latou.
"Ua matou okaina se sapalai tele ma o loʻo faʻasalalau atu nei i luga o le initaneti ma i nofoaga filifilia," o lana tala lea.

Na ofoina atu e Grice se faafetai faapitoa i le A-Line Printing i Statesboro mo le lolomiina o kata faʻaaliga o loʻo faʻapipiʻi i pine taʻitasi.O lana sini o le faʻaaogaina o le tele o tagata faʻatau i le lotoifale e mafai.
O le amanaʻia foʻi o tagata uma o loʻo tuʻuina atu tui puipui o loʻo "faia se galuega ofoofogia e tui ai lo tatou nuʻu" o se sini autu, o le tala lea a Grice.Tolu oi latou o lo'o fa'atau atu pine tui: Forest Heights Pharmacy, McCook's Pharmacy ma Nightingale Services.

"E ala i le faʻatau ma le ofuina o lenei tui lapel pine o loʻo e faʻailoaina ai tagata ua uma ona tuʻuina oe, faʻasoa lou poto masani tui puipui, faia lau vaega e faʻasaoina ai ola ma toe faʻafoʻisia le ola ma lagolagoina tui tui ma falemaʻi," o le tala lea a Grice.

Fai mai Grice o loʻo ia tuʻuina atu se pasene o faʻatauga o pine e fesoasoani i le taumafaiga o tui.O pine o loʻo faʻatau atu nei i le itu i Sautesasae, ma Texas ma Wisconsin.O loʻo ia faʻamoemoe e faʻatau atu i latou i setete uma e 50.

O le faia o faatufugaga sa avea ma tu'inanau i le olaga atoa o Grice, ae i le taimi o karantina na ia fa'aaogaina ai le fatuga o ata e fai ma solaaga.Na ia fai mai na ia faʻaaluina lona taimi i le lokaina o ata vali ata o nofoaga na ia moomoo e mafai ona ia malaga i ai.

Fai mai Grice na musuia o ia e ave lona naunauga fatufatuaʻi ina ua mavae le maliu faʻafuaseʻi o se uo vavalalata ma le uso aʻoga Georgia Southern, Kathryn Mullins.Mullins sa i ai sana pisinisi laʻititi lea na ia fatuina ma faʻatau atu ai fasi pepa.I aso aʻo lumanaʻi lona maliu faʻafuaseʻi, na faʻasoa ai e Mullins se manatu faʻapipiʻi fou ia Grice, o se ata o ia lava.

Fai mai Grice na ia lagona le taʻitaʻia e faʻauma le pepa faʻapipiʻi na mamanuina e Mullins ma faʻatau atu mo ia.Na foaʻi atu e Grice le tupe na maua e Mullins' sticker project i lana ekalesia e manatua ai.
O le poloketi o le amataga lea o le "Edie travels" art.O lana galuega sa fa'aalia i fale fa'ata'ita'i i Georgia atoa.

"O se miti ua taunuu le talitonuina o tagata i laʻu faatufugaga e fai mai ia te aʻu e fai se mea faʻapitoa mo i latou ma fesoasoani i faʻamoemoega sili i le taimi e tasi," o le tala lea a Grice.
Tala tusia e Kelsie Posey/Griceconnect.com.


Taimi meli: Sep-18-2021

Manatu faaalia

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou