E te iloa le amataga o le pine?

    I ulua'i ta'aloga ta'aloga, o le fa'ailoga a le tagata manumalo o le “laurel wreath” lalaga mai lala olive po o le kesi.I Taaloga muamua o le Olimipeka i le 1896, na maua ai e le au manumalo ia "laurel" e pei o ni taui, ma na faaauau pea seia oo i le 1907.

Talu mai le 1907, na faia ai e le Komiti Faavaomalo o le Olimipeka lana komiti faafoe i Hague, Netherlands, ma faia aloaia ai se faaiuga e tuuina atu le auro, siliva ma le apamemea.pinei le au manumalo o le Olimipeka.

Mai le 8th Paris Olympic Games i le 1924, na toe faia ai e le Komiti o le Olimipeka Faavaomalo se faaiuga fou etaui pine.

O le faaiuga o loʻo taʻua ai o le a tuʻuina atu foi i le Olimipeka se tusi faamaonia o le faʻailoga pe a latou faʻauʻuina a latoupine.O pine fa'ailoga muamua, lua ma le tolu e le tatau ona itiiti ifo i le 60 mm le lautele ma le 3 mm le mafiafia.

auro ma silivapinee faia i le ario, ma o mea o lo'o i totonu o le ario e le mafai ona itiiti ifo i le 92.5%.O luga o le auropinee tatau fo‘i ‘ona fa‘apipi‘iina i auro, ‘ia lē itiiti ifo i le 6 kalama o auro lelei.

O nei tulafono fou na faʻatinoina i le iva o Taaloga Olimipeka a Amsterdam i le 1928 ma o loʻo faʻaaogaina pea i aso nei.

Pine Ta'aloga Fa'aleaganu'u1Pine tamo'e masani1


Taimi meli: Aukuso-19-2022

Manatu faaalia

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou